X

Sahanlahden ruoalla on myös tarina

Sahanlahden emäntä Jaana Kuivalainen on toiminut alueellamme vahvana lähiruoan puolestapuhujana toistakymmentä vuotta, ensin etsien laadukkaita alueen pientuottajia ja verkostoituen heihin. Nyt omien ravintoloiden myötä verkosto on hyötykäytössä ja paikallinen ruoka pääsee kunniakkaaseen asemaan Sahanlahden keittiössä. Haluamme tuoda ruoan kautta esille myös alueen historiaa ja perinteitä. Meille myös ruoan tarina on tärkeä osa kokonaisuutta.

logo
 
D.O. Saimaa -merkki kertoo laadukkaista ja puhtaista, Saimaan alueen tuotteista!
 

Luotto­kumppaneitamme

Aittomäen vihannestila, jonka kaalit ja salaatit matkaavat suoraan pellosta pöytään 8km. Tämän tuoreempaa salaattia et löydä mistään!

Puumalan lohi, jonka omistajaperhellä on noin 100 000 alaista. Ne kaikki vain ovat kaloja!

Puumalalainen kalastaja Laine, joka edustaa ammattikalastajana Saimaalla lähes sukupuuttoon kadonnutta ammattikuntaa (ovat harvinaisempia kuin Saimaan norpat).

Hyvätuuli Highlandin D.O. Saimaa alkuperämerkin omaavaa luomunaudanlihaa pääset maistamaan esimerkiksi Rantamakasiinin burgerissa!

Tiisanmäen lammastila tuottaa karitsan- ja lampaanlihaa täysin luomuna. Savonlinnalaiselle tilalle myönnettiin myös D.O. Saimaa -merkki ensimmäisten joukossa!

Kaartilan mallaspossu on ehdottoman maukasta herkkua, jota kelpaa nauttia vaikka useamminkin kuin kerran kesässä. Possut saavat ruoakseen Saimaan juomatehtaan oluen valmistuksesta yli jäävää mallasmäskiä, joka saa aikaan murean lihan!

Meillä nautit Saimaan rannalla samasta järvestä pyydettyä Puumalan lohta- lähiruokaa parhaimmillaan!

SG_SuomenParas-295x300

Lähiruoka­tuottajat suosittelevat

Yksi keittiömme ylpeyksistä on aitoon hapanjuureen, täysin ilman hiivaa leivottu spelttileipä!

– Keittiömestari, Petri