010 5083 500

sales@sahanlahtiresort.fi

25.5.2024 klo 19

Kyökin kautta -Sahiksen klassikot ja kesän avaus

Kyökin kautta -illallisilla nautitaan teemoitetuista ja ohjelmallisista erikoiskattauksista.

Varaa pöytä
Takaisin

Kyökin kautta -Sahiksen klassikot la 25.5. ravintola Koskivahdissa

Kyökin kautta -illallisilla nautitaan teemoitetuista ja ohjelmallisista erikoiskattauksista.

Tästä viikonlopusta starttaa Sahanlahden juhlakesä 2024!
Sahanlahti kutsui 10. toimintavuoden aikana olleita keittiömetareita vieraaksi valmistamaan vieraillemme omia nimikkoannoksiaan. 
Tämän illan aikana saamme nauttia Markus Kaiholan, Juho Huurreoksan ja nykyisen keittiömestari Veli-Matti Nousiaisen annoksista ja kuulla tarinana, että mikä innoitti valmistamaan juuri kyseisen annoksen Sahanlahden vieraille. 

Markus Kaihola aloitti työuransa Sahanlahdessa nuorena. Ensin kesätyöntekijänä opiskelujen lomassa ja käytyään armeijan sekä valmistuttuaan koulusta hän aloitti vakituiset työt nuorena keittiömestarina, joka innostui mm. fermentoinnista. Markus on Sahanlahden Spelttihapanjuurileivän isä. 
Juho Huurreoksa on intohimoinen lähiruuan ystävä, jolla on aina monta rautaa tulessa. Hän on kirjoittanut mm. Voikukka -kirjan, kasvattaa kanoja ja vierailee useamman etelä-savolaisen keittiön vahvana osaajana. Sahanlahdessa Juhoa on nähty keikkahommissa jo useiden vuosien ajan. 
Veli-Matti Nousiainen on Sahanlahden nykyinen keittiömestari ja erikoistunut savustamiseen sekä hyvien makuprofiilien luomiseen. Vellu on myös tuttu monelle muutaman vuoden takaa, kun hän oli yhden kesän kesäkeittiömestarina Sahanlahdessa.  

Menu 
Juustogratiinia, lipstikkamajoneesia, mustaherukkavaahtoa ja vuohenputkea Juho Huurreoksa 

Rantakalaa Koskivahdin tapaan Veli-Matti Nousiainen

Hauhalan hanhea kolmella tapaa, hernepyreetä, kesän kasvissatoa ja punaherukka punaviinikastiketta Veli-Matti Nousiainen

Mustikka-kuusenkerkkä uunijäätelöä Markus Kaihola

Hinta 54 € / aikuinen, lapset puoleen hintaan (4-12v.)

Lisätietoja: 0407799896 tai sales@sahanlahtiresort.fi

Huomioimme erityisruokavaliot ja valmistamme myös lihattomia  ja gluteenittomia annoksia
Käyttämämme lihan ja kalan alkuperämaa on Suomi

Seuraavana Sahanlahdessa

22.2.

Koko kansan saunapäivä 22.2. Sahanlahdessa

Tervetuloa kylpemään! Sahanlahden saunat ja paljut lämpimänä klo 14-19.

21.3.

Talvikekkerit 2025

Talven riemukkain tapahtuma Talvikekkerit saapuu Puumalan Sahanlahteen ensimmäistä kertaa 21.-22.3.2025!

22.3.

Koko kansan saunapäivä 22.3. - Talvikekkereiden Pilkkisaunat Sahanlahdessa

Tervetuloa kylpemään Talvikekkerien aikaan! Sahanlahden saunat ja paljut lämpimänä klo 14-19.

18.4.

Pääsiäislounas Ravintola Koskivahdissa

Pääsiäisen pyhinä 18.4.-20.4. Ravintola Koskivahdissa herkutellaan keväisellä lounaspöydällä klo 12-16.