1.1.2025 klo 10-14
Uudenvuodenpäivän brunssi on täynnä mahtavia herkkuja lähituottajien antimista.
Varaa pöytäVanhan sahamiljöön makuja ja uusia alkuja
Tervetuloa nauttimaan uuden vuoden ensimmäisestä brunssista historiallisessa ympäristössä, Saimaan rannalla. Sahamiljöön tunnelma, paikalliset raaka-aineet ja huolella valmistetut annokset tekevät tästä brunssista unohtumattoman kokemuksen. Nauti pöytien äärellä luonnon rauhasta ja Saimaan ainutlaatuisista maisemista.
Brunssi on katettuna keskiviikkona 1.1. klo 10-14 ravintola Koskivahdissa. Varaa paikkasi ja tule ruokailemaan yksin tai porukassa!
Brunssipöydän antimet
Lähituottajien parhaat raaka-aineet ja käsinvalmistetut herkut yhdistyvät sesongin makuihin. Valitse pöydästä omaan makuusi sopivimmat ja juhli uutta vuotta raikkaan luonnon helmassa.
Jogurttia, omatekoista marjahilloa ja Sahan rapeaa mysliä
Herkullinen, itse valmistettu marjahillo ja kotitekoinen mysli tuovat aamun raikkaan alun. / Sahan perinteinen mysli ja metsien marjat tuovat aamuun raikkautta.
Raikas uuden vuoden smoothie
Uuden vuoden startti lasissa – hedelmiä ja marjoja talven viileydestä.
Vihersalaattia, paahdettuja juureksia ja tyrnivinegrettiä
Tyrnin hapokkuus täydentää kotimaiset, paahtamalla makeutetut juurekset. / Paahdetut juurekset yhdistyvät tyrnin hapokkuuteen, talven hengessä.
Puumalan savustettua kirjolohta ja mummonkurkkuja
Saimaassa kasvatettu savulohi ja perinteiset, itse marinoidut mummonkurkut tuovat klassisen yhdistelmän. / Savulohi suoraan Saimaan aalloilta ja perinteiset kurkut vanhan ajan tapaan.
Naudan routapaistia ja metsäsieni-juurespikkelssiä
Kotimainen, murea naudanpaisti yhdistettynä metsästä kerättyihin sieniin ja kirpeään juurespikkelssiin. / Metsän maut ja Saimaan seudun parhaat raaka-aineet samalla lautasella.
Paahdettua leipäjuustoa, marinoitua tomaattia ja piklattua punasipulia
Savolaista leipäjuustoa modernilla twistillä, jossa suolainen ja makea kohtaavat.
Kalastaja Laineen savumuikkuja ja tillimajoneesia
Kalastaja Laineen muikut saavat seurakseen täyteläisen tillimajoneesin.
Pienjuustoloiden juustoja, paahdettuja siemeniä ja maustehaudutettuja omenoita
Valikoima pienjuustoloiden juustoja ja makeasti maustettuja omenoita luovat pehmeän makukokonaisuuden.
Ohrarieskaa, karjalanpiirakoita, Sahanlahden mallasleipää ja hapanjuurispelttileipää
Rapeaa rieskaa, perinteisiä piirakoita ja paikallisesti leivottua juureen tehtyä leipää.
Munavoita, punajuurihummusta ja vaahdotettua voita
Levitettä jokaisen leivän ystävälle – pehmeä munavoi, värikäs punajuurihummus ja vaahdotettu voi viimeistelevät kokonaisuuden.
Pöytiin tarjoiltuna – Valitse yksi pääruoka
Brunssin sydämenä tarjoillaan kolme vaihtoehtoa, joista jokainen on täynnä makuja ja juhlan tuntua.
Perunatortilla, Maalaispuodin chorizo-makkaraa ja sinappista omenasalaattia
Perinteinen espanjalainen tortilla kohtaa paikallisen chorizon ja raikkaan omenasalaatin.
Hapanjuurivohveli, Sahanlahden savustamon revittyä porsaanniskaa ja piklattua juuressalaattia
Kuohkea vohveli täytetään hartaudella savustetulla porsaanlihalla ja pirteällä juuressalaatilla.
Eggs Benedict Shanlahden hapanjuurileivällä ja graavattua Puumalan kirjolohta
Klassinen brunssiherkku – uppomuna ja graavilohi tuoreen hapanjuurileivän päällä.
Jälkiruoat – Makeaa uudelle vuodelle
Päätä brunssi juhlavasti makeilla herkuilla, jotka on luotu tuomaan uuden vuoden makea alku.
Raikas omenapavlova
Rapea marenki, kirpeä omena ja pehmeä kermavaahto yhdessä luovat vastustamattoman yhdistelmän.
Suklaa-suolakinuskikuppi
Täyteläinen suklaakuppi, jossa suolainen kinuski kohtaa makean suklaan täydellisessä tasapainossa.
Juomat
Tarjoamme tuoreita mehuja, TeaHousen laadukkaita teelaatuja ja luomukahvia kruunaamaan brunssikokemuksen.
Hinta: 45,00€, 4-12 -vuotiaat puoleen hintaan, alle 4-vuotiaat veloituksetta
Tiedustelut: sales@sahanlahtiresort.fi tai 010 5083 500
Käyttämämme lihan ja kalan alkuperämaa Suomi.
28.12. klo 14-19
Sahanlahden saunat ja paljut on lämpimänä klo 14-19
31.12. klo 18 & 21
Sahanlahden uudenvuodenaaton illallinen nautitaan ravintola Pajapirtissä klo 18 ja klo 21.
31.12. klo 14-19
Sahanlahden saunat ja paljut on lämpimänä klo 14-19
1.1. klo 10-14
Uudenvuodenpäivän brunssi on täynnä mahtavia herkkuja lähituottajien antimista.